Οι ασιατικές #μετοχές μειώνονται ενώ το #δολάριο των ΗΠΑ ανεβαίνει!

Οι ασιατικές #μετοχές μειώνονται ενώ το #δολάριο των ΗΠΑ ανεβαίνει!

Αυτή η εβδομάδα ανοίγει με τις μετοχές της Ασίας να υποχωρούν και το δολάριο ΗΠΑ να κερδίζει έναντι του γεν, σε μια εποχή που ο παγκόσμιος πληθωρισμός αυξάνεται, και την ιδέα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει την αγορά ομολόγων της αμέσως μετά και απο εναν μήνα, ακόμη και σε μια εποχή που τα στοιχεία για την απασχόληση δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο αναμενόταν.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην αγορά αποκαλύπτει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq και S&P 500 μειώθηκαν περίπου 0,5%, ενώ «ο ευρύτερος δείκτης των μετοχών της MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας (.MIAPJ0000PUS) μειώθηκε κατά 0,2%και της Αυστραλίας (.AXJO) 0,9%. Ο ιαπωνικός Nikkei (.N225) έχασε 0,5%, μετά από πτώση 2,5% την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης των δεδομένων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, η οποία έδειξε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν υψηλότερα και το γιεν υποχώρησε στα 112,725 γεν ανά δολάριο τις ασιατικές ώρες τη Δευτέρα - ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2018 », ανέφερε το Reuters.

#invest #forex #trade #economy2021

 

Our Trustful Partners