Αυξάνεται το Αυστραλίανο Δολλάριο με βάση τα στοιχεία για τον πληθωρισμό!

Αυξάνεται το Αυστραλίανο Δολλάριο με βάση τα στοιχεία για τον πληθωρισμό!

Υπήρξαν μερικές εκπλήξεις τον τελευταίο καιρό στην παγκόσμια οικονομία, με ορισμένες αναφορές κερδών να βγαίνουν καλύτερες από το αναμενόμενο. Σήμερα μια άλλη έκπληξη προκάλεσε άνοδο του δολαρίου Αυστραλίας. Η εκπληκτική πληροφορία είναι τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανήλθαν στον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό του από το 2015 το τρίμηνο Σεπτεμβρίου. Η ιδέα ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο θεωρείται επίσης ότι επισημαίνεται σε αυτά τα δεδομένα.


Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην αγορά, το #Reuters αναφέρει ότι «το αυστραλιανό δολάριο σημείωσε άνοδο 0,35% τελευταία φορά στα 0,7525 δολάρια, επιστρέφοντας στην κορυφή τεσσάρων μηνών στα 0,7546 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πυρήνας της Αυστραλίας αυξήθηκε με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από το 2015 το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, και ταχύτερα από τις προβλέψεις της #Reserve Bank of #Australia.'


Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής έδειξαν ότι ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού επιταχύνθηκε στο 2,1%, ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ το 1,8% που αναμενόταν και βρίσκεται εντός του εύρους από 2% έως 3% που έχει δηλώσει η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας ως στόχος που πρέπει να επιτευχθεί για να ξεκινήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.


#επενδύστε #forex #εμπόριο #οικονομία #δολαρίου  

Our Trustful Partners