Η BoE θα ανακοινώσει την απόφαση #Interest Rate

Η BoE θα ανακοινώσει την απόφαση #Interest Rate

Σήμερα είναι η ημέρα που η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα ανακοινώσει την απόφασή της για το επιτόκιο στις 12:00 GMT. Αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της αυτόν τον μήνα, οι αγορές είναι πρόθυμες να ακούσουν εάν η BoE θα ανεβάσει τα επιτόκια από ένα ιστορικό χαμηλό ή εάν θα διατηρήσει το επιτόκιο σταθερό σε μια προσπάθεια βεβαιωθείτε ότι η οικονομία είναι έτοιμη να χειριστεί μια τέτοια αλλαγή.

Σύμφωνα με το Reuters «οι επενδυτές τιμολόγησαν πλήρως την αύξηση του τραπεζικού επιτοκίου στο 0,25% από 0,1%, γεγονός που θα έκανε την BoE την πρώτη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα αυξήσει τα επιτόκια μετά το χτύπημα της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σε αντίθεση με τους επενδυτές, οι οικονομολόγοι φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουροι ότι αυτή είναι η κίνηση που θα κάνει η τράπεζα. Δημοσκόπηση του Reuters για τα οικονομικά στοιχεία έδειξε ότι η πλειοψηφία αναμένει ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

Αποποίηση ευθύνης: Οι αναλύσεις και οι απόψεις που παρέχονται στο παρόν προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σύσταση ή επενδυτική συμβουλή από την TeleTrade. Η αδιάκριτη εξάρτηση από ενδεικτικό ή πληροφοριακό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες.

#επενδύστε #forex #εμπόριο #οικονομία

Our Trustful Partners