Η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, την Πέμπτη ότι αλλάζει το όνομα της εταιρείας του σε Meta Platforms Inc., ή #Meta για συντομία, μπορεί να είναι το μεγαλύτερο συμβάν που έχει συμβεί στο metaverse από τότε που ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Neal Stephenson επινόησε τον όρο για το μυθιστόρημά του το 1992 «Snow Crash». ”
Αλλά ο Ζούκερμπεργκ και η ομάδα του δεν είναι οι μόνοι οραματιστές τεχνολογίας με ιδέες για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το μετασύμπαν, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα μείγμα εικονικής πραγματικότητας και άλλων τεχνολογιών. 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ METAVERSE;
Ο Ζούκερμπεργκ το έχει περιγράψει ως ένα «εικονικό περιβάλλον» στο οποίο μπορείτε να μπείτε - αντί να κοιτάτε απλώς στην οθόνη. Ουσιαστικά, είναι ένας κόσμος ατελείωτων, διασυνδεδεμένων εικονικών κοινοτήτων όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, να εργαστούν και να παίξουν, χρησιμοποιώντας ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές smartphone ή άλλες συσκευές.
ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ #METAVERSE;
Πράγματα όπως να πηγαίνετε σε μια εικονική συναυλία,  ένα ταξίδι στο διαδίκτυο και να αγοράσετε και να δοκιμάσετε ψηφιακά κάποια ρούχα!
Το #metaverse θα μπορούσε επίσης να αλλάξει το παιχνίδι για τη μετατόπιση εργασίας από το σπίτι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντί να βλέπουν συναδέλφους σε μια πραγματικότητα βιντεοκλήσεων, οι εργαζόμενοι μπορούν να τους δουν  και εικονικά.
Για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω των avatars τους, να πηγαίνουν ανάμεσα σε εικονικούς κόσμους που δημιουργούνται από διαφορετικές εταιρείες.
«Πολλές από τις εμπειρίες του μετασύμπαντος θα είναι γύρω από τη δυνατότητα τηλεμεταφοράς από τη μια εμπειρία στην άλλη», λέει ο #Zuckerberg.
Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει ακόμα να καταλάβουν πώς να συνδέσουν τις διαδικτυακές τους πλατφόρμες μεταξύ τους. Για να λειτουργήσει αυτό θα απαιτήσει ανταγωνιστικές τεχνολογικές πλατφόρμες που θα συμφωνήσουν σε ένα σύνολο προτύπων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν «άνθρωποι στο μετασύμπαν του #Facebook και άλλοι άνθρωποι στο μετασύμπαν της #Microsoft», είπε ο Petrock..

Our Trustful Partners