Οι ΗΠΑ θα ονομαστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το επόμενο έτος!

Οι ΗΠΑ θα ονομαστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το επόμενο έτος!

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ζήτησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχει καλυφθεί από τις εξαγωγές των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, το Reuters αναφέρει ότι, οι ΗΠΑ πιστεύεται ότι κατέχουν τον τίτλο των μεγαλύτερων εξαγωγέων LNG στον κόσμο το 2022 και ίσως για χρόνια μετά.

Φέτος οι ΗΠΑ ήταν πλούσιες σε προσφορά LNG, ενώ άλλες χώρες αγωνίστηκαν να φτάσουν τη ζήτηση. Η αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ παρατηρείται από το 2015 με νέα ρεκόρ να σημειώνονται κάθε χρόνο και σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτές οι εξαγωγές αναμένεται να φτάσουν τα 11,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022. περίπου το 22% της αναμενόμενης παγκόσμιας ζήτησης LNG ύψους 53,3 bcfd το επόμενο έτος, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs (NYSE: GS), και θα ξεπεράσει τόσο την Αυστραλία όσο και το Κατάρ, τους δύο μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτή τη στιγμή», αναφέρει το Reuters.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσουν την κορυφαία θέση στις εξαγωγές LNG μέχρι περίπου το 2025, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί η επέκταση του Βόρειου Πεδίου του Κατάρ. Αυτό συμβαίνει εάν οι ΗΠΑ δεν κατασκευάσουν νέες μονάδες εξαγωγής LNG.

Αποποίηση ευθύνης: Οι αναλύσεις και οι απόψεις που παρέχονται στο παρόν προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σύσταση ή επενδυτική συμβουλή από την TeleTrade. Η αδιάκριτη εξάρτηση από ενδεικτικό ή πληροφοριακό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες.

Our Trustful Partners