Η βρετανική λίρα κατά τη διάρκεια του έτους, που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η βρετανική λίρα κατά τη διάρκεια του έτους, που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση!


Καθώς υπήρχαν υποψίες στην αρχή της εβδομάδας ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να θέσει νέους περιορισμούς λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron του ιού COVID-19, η οποία προκαλεί υψηλό επίπεδο κρουσμάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική λίρα βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2021 τη Δευτέρα.
Οι φόβοι ότι η οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να σταματήσει προκάλεσαν την πτώση της λίρας στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς η λίρα κινήθηκε 0,28% χαμηλότερα σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ στο 1,319 και υποχώρησε 0,94 τοις εκατό έναντι του ευρώ στο 1,165 », σύμφωνα με το The National τη Δευτέρα.
Αυτό έρχεται στο τέλος του έτους όταν η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νόμισμα ξεκίνησε τη χρονιά στα 1,3625 $ έναντι του δολαρίου και στα 1,1041 € έναντι του ευρώ. Αυτό που ακολούθησε ήταν τα lockdown, η αύξηση του πληθωρισμού (5,1% τον Νοέμβριο) και τα χαμηλά επιτόκια (0,1% έως τις 16 Δεκεμβρίου, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το επιτόκιο στο 0,25%).
Το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε τον εμβολιασμό Pfizer βοήθησε τη λίρα να ανέβει στην αρχή του έτους, αλλά οι επενδυτές στη συνέχεια στράφηκαν σε αυτό που πίστευαν ότι ήταν ασφαλέστερες επενδύσεις καθώς σημειώθηκαν εκπτώσεις σε όλες τις παγκόσμιες αγορές. Καθώς το δολάριο συνέχισε να ενισχύεται, η λίρα ήταν σε ασταθές έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους του έτους.
Το περασμένο έτος ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένο για την παγκόσμια οικονομία, και τα σκαμπανεβάσματα της βρετανικής λίρας ήταν μέρος μιας ανησυχητικής χρονιάς..
 

Our Trustful Partners