Οι μετοχές της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ έχουν ανασταλεί!

Οι μετοχές της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ έχουν ανασταλεί!

Ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande που πλήττεται από την κρίση ανέστειλε τις συναλλαγές των μετοχών του στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα για το σχέδιο αναδιάρθρωσής του. Η δήλωση στο χρηματιστήριο δεν έδωσε λόγο για τη διακοπή των συναλλαγών.

Η Evergrande έχει χρέος άνω των 300 δισ. δολαρίων (222 δισ. £) και προσπαθεί να συγκεντρώσει μετρητά πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και μετοχές για να αποπληρώσει προμηθευτές και πιστωτές.
Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία απέσυρε τα σχέδια αποπληρωμής των επενδυτών στα προϊόντα διαχείρισης περιουσίας της.
Τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια της εταιρείας σε διεθνή ομόλογα θεωρήθηκαν ως αθέτηση υποχρεώσεων από τους οίκους αξιολόγησης αφού έχασε μια προθεσμία πληρωμής τον περασμένο μήνα. Υπήρχαν αναφορές εκείνη την εποχή ότι η αντίπαλη εταιρεία ακινήτων Hopson Development επρόκειτο να αγοράσει μερίδιο 51% στη μονάδα υπηρεσιών ακινήτων της.
Ωστόσο, αργότερα εκείνον τον μήνα η Evergrande είπε ότι η συμφωνία των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,9 δισεκατομμύρια λίρες) απέτυχε καθώς δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσουν στους όρους μιας συμφωνίας.

Οι μετοχές της Evergrande έχασαν σχεδόν το 90% της αξίας τους πέρυσι, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν όλο και περισσότερο για το μέλλον της.


Αποποίηση ευθύνης: Οι αναλύσεις και οι απόψεις που παρέχονται στο παρόν προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σύσταση ή επενδυτική συμβουλή από την TeleTrade. Η αδιάκριτη εξάρτηση από ενδεικτικό ή πληροφοριακό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες.

#2022στόχοι #νέος χρόνος #επένδυση #εμπόριο #forex

Our Trustful Partners