Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron!

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron!

Καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, οι δείκτες αναφοράς για το αργό και το πετρέλαιο Brent αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τη διαπραγμάτευση της Τετάρτης στην Ασία-Ειρηνικό. Οι traders ενέργειας οδήγησαν τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο.

Το API είδε τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου να μειώνονται κατά 6,43 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτό ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές στα -3,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Επιπλέον, οι ταύροι του πετρελαίου μπήκαν στην επίθεση αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του (OPEC+) προώθησαν το σχέδιό του για αύξηση της συνολικής παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Φεβρουάριο. Ορισμένοι αναλυτές βλέπουν να χτυπήσει η ζήτηση της Omicron, με δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να δείχνει ότι η συναινετική πρόβλεψη για τις τιμές για φέτος μειώνεται κατά 2% από την εκτίμηση της συναίνεσης του προηγούμενου μήνα.

Οι traders θα παρακολουθούν την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να μετρήσουν την οικονομική ισχύ.

 

Our Trustful Partners