Οι μετοχές ανεβαίνουν, οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται και το δολάριο διολισθαίνει!

Οι μετοχές ανεβαίνουν, οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται και το δολάριο διολισθαίνει!


Αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ χαλάρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών ενώ έδωσε μαρτυρία στο Κογκρέσο χθες, οι μετοχές και τα εμπορεύματα ανέβηκαν σήμερα το πρωί, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές και το δολάριο σημείωσε διολίσθηση.
Στην κατάθεσή του, ο Πάουελ είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αντέξει τη σύσφιξη της Fed. Αυτή η προσέγγιση θεωρείται ότι βοηθά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούσαν να συζητούν πώς θα μείωναν τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.


Σύμφωνα με το Reuters, «ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,4% σε υψηλό ενάμιση μήνα, οδηγούμενος από άλμα 4,3% για τις μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ».
Η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σταθερή σήμερα με το Brent και το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ να διαπραγματεύονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο, όταν η παραλλαγή του ιού Omicron άρχισε να εξαπλώνεται.
Όσον αφορά το δολάριο, υποχώρησε στο 95,543 στην ασιατική συνεδρίαση, το οποίο είναι το χαμηλότερο που έχει φτάσει από τις 18 Νοεμβρίου 2021.
 

Our Trustful Partners