Η Μεγάλη Παραίτηση συνεχίζεται...

Η Μεγάλη Παραίτηση συνεχίζεται...

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους με ρυθμό ρεκόρ. Ένα ιστορικό υψηλό 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων εγκατέλειψαν τις εργασίες τους τον Νοέμβριο, από 4,2 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που αποχωρούσαν, προέρχονταν από τον κλάδο των υπηρεσιών διαμονής και τροφίμων, με την υγειονομική περίθαλψη να ακολουθεί πολύ πίσω.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας μειώθηκε ελαφρά τον Νοέμβριο, μειώνοντας στα 10,6 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη μείωση στις θέσεις εργασίας σημειώθηκε επίσης στις υπηρεσίες διαμονής και σίτισης, με 261.000 λιγότερες θέσεις.

Μερικοί Αμερικανοί θα ήθελαν να περιμένουν για υψηλότερους μισθούς, ενώ άλλοι μπορεί να είναι άνεργοι λόγω περιορισμένων επιλογών παιδικής φροντίδας ή ανησυχιών για την υγεία που επιδεινώθηκαν από τον COVID-19. Τον Νοέμβριο, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν μόλις 210.000 θέσεις εργασίας — μια δραματική απώλεια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 550.000. Η εξάπλωση του Omicron ή των νέων παραλλαγών του COVID-19 θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας και τη συμμετοχή στην εργασία.

Να τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε:

*Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης σημείωσε 52.000 περισσότερες αποχωρήσεις τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο και οι μεταφορές έχασαν 33.000 περισσότερους εργαζόμενους τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο.

*Μεταξύ των εκατομμυρίων Αμερικανών που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους, το Insider ανέφερε ότι το Κεντάκι βρίσκεται στο επίκεντρο της Μεγάλης Παραίτησης.

*Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η έλλειψη εργαζομένων σε θέσεις με χαμηλό μισθό, ειδικότερα, είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2022..

Our Trustful Partners